Crnogorski Menhetn: I KIPS gradi stanove za tržište kod Capital Plaze

Podijeli

Kompanija KIPS poznatog podgoričkog biznismena Rista Drekalovića oglasila je prodaju stanova na novoj lokaciji, kod The Capital Plaze, u novom poslovnom dijelu Podgorice.

Projekat Elite Residence se nalazi na, kako su je nazvali, najatraktivnijoj lokaciji u gradu, neposredno pored the Capital Plaza centra, u najstrožoj poslovnoj i urbanoj zoni Podgorice. Tri lamele biće izgrađene uz novi bulevar, preko puta Montefarma.

U promo tekstu se navodi da će stanove karakterisati velike staklene površine na fasadi, što će obezbijediti puno prirodnog svjetla u prostorijama a hvale i stolariju za koju kažu da je urađena od najkvalitetnijih materijala.

Osim stanova, od jednosobnih do trosobnih, Elite Residence će firmama ponuditi i 19 poslovnih prostora od kojih je devet već prodato a jedan je rezervisan.

Prema podacima sa sajta, do sada je već prodato sedam jednosobnih, osam dvosobnih i devet trosobnih stanova.

Osim ove lokacije, KIPS je predao ponudu za kupovinu i zemljišta nekadašnje fabrike “Radoje Dakić”, na svega 3 kilometra od Elite Residence-a. Za parcelu 14, površine 14.124 metra kvadratna, gdje je urbanističkim planovima predviđen plac za izgradnju i stanovanje velike gustine, najvredniju ponudu u iznosu od 4 miliona eura dala je upravo Drekalovićeva kompanija.

Neto dobit preko 6 miliona eura

KIPS, poznat po velikim radnjama za promet drvetom, gradevinskim materijalom i sanitarnom opremom, prošle godine ostvario je neto dobit od preko 6 miliona eura, skoro 700.000 eura ili 13 odsto više nego godinu ranije.

Rasli su i godišnji poslovni prihodi kompanije, i to 14,4 odsto na 63,7 miliona eura. Rashodi su iznosili skoro 57 miliona, 14,6 odsto više nego 2017.

KIPS je na kraju 2018. imao 42,75 miliona eura neraspoređene dobiti, u odnosu na 39,66 miliona godinu ranije.