Sutomore postaje opština, na redu Petrovac?

Podijeli

Ministarstvo javne uprave dalo je pozitivno mišljenje na inicijativu za osnivanje opštine Sutomore.

Kako se navodi u saopštenju Odbora za osnivanje/vraćanje opštine Sutomore, takva inicijativa podnijeta je još 17. jula 2014.

Odbor je, kako navode, mišljenje Ministarstva javne uprave dostavio predsjedniku Skupštine Opštine Bar Miću Orlandiću i predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, da u skladu sa procedurom donesu odluku o raspisivanju referenduma za građane MZ Spič-Sutomore, na kojoj treba da se izjasne o inicijativi za obnovu Opštine.

Stopama Sutomora krenuo je i budvanski Petrovac, gdje je nedavno održana sjednica Inicijativnog odbora za formiranje opštine. Odbor je takođe 2014. godine podnio Ministarstvu javne uprave konačnu verziju Studije o opravdanosti formiranja opštine Petrovac.

“Shodno Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, u skladu sa pravima građana koja proističu iz Ustava Crne Gore, i što je najvažnije, uz podršku velike većine građana, pokretači Inicijative smatraju da su ispunjeni svi uslovi da Petrovac bude proglašen samostalnom opštinom”, saopštio je Inicijativni odbor za petrovačku opštinu.

Comments are closed.