Kineski ambasador o auto-putu: Teško izbjegavamo različite probleme

Podijeli

Autoput Bar – Boljare prvi je koji se gradi u Crnoj Gori zbog čega se teško izbjegavaju različiti problemi, saopštio je kineski ambasador Liu Jin i dodao da vjeruje da će se zajedničkom sinergijom poteškoće savladati, a projekat završiti.

„Vjerujem da ćemo, ukoliko naše dvije strane zajedničkom sinergijom idu prema istom pravcu, svakako savladati poteškoće i savršeno dovršiti ovaj istorijski projekat Crne Gore“, rekao je Liu agenciji Mina-business, prenosi RTCG.

On je kazao da su kineska kompanija China Communications Construction Company (CCCC) i njena kćerka firma China Road and Bridge Corporation (CRBC), koje realizuju prioritetnu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, sposobne i svjetski priznate u oblastima integrisane infrastrukture, te da imaju iskustvo realizacije velikog broja poznatih projekata.

Liu je naveo da projekt autoputa u kinesko-crnogorskoj saradnji igra ulogu kao „admiralski brod“ koji privlači veliku pažnju obje vlade i naroda.

„Projekt sa sobom nosi i lijepu želju kinesko-crnogorskog prijateljstva i saradnje. Otkada sam došao u Crnu Goru dosljedno pratim taj projekt i drago mi je kad vidim da se kineska i crnogorska strana zajedno zalažu da on bude kvalitetno završen“, saopštio je Liu.

On je dodao da kineska strana ohrabruje CRBC, ali i druga preduzeća iz Kine, da po tržišnim pravilima traže više prilika za saradnju i učestvuju u izgradnji ekonomije i razvoju crnogorskog društva.

„Istovremeno očekujemo i od crnogorske strane da im obezbijedi dobar poslovni ambijent“, poručio je Liu.