Lovćen pod krunom Triglava: Najveća osiguravajuća kuća promijenila vizuelni identitet

Podijeli

Dugogodišnji vizuelni identitet Lovćen osiguranja promijenjen je i odnedavno njime dominira logo vlasnika – slovenačke Triglav grupe.

Time je slovenačka osiguravajuća kuća i vizuelno stavila do znanja kome pripada Lovćen grupa u okviru koje posluju Lovćen osiguranje, Lovćen životna osiguranja i Lovćen Auto.

Inače, Lovćen grupa u prvom kvartalu poslovne 2019. godine, kako je saopšteno, bilježi značajan progres u ukupnom dijelu ostvarene bruto premije crnogorskog tržišta osiguranja u odnosu na isti period prošle godine.

U dijelu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od 21%, a snažno je i povećenje kod životnih osiguranja (indeks 196).

“U oblasti neživotnih tako i u premiji životnih osiguranja, Lovćen Grupa je na dobrom putu i kreira rezultate koji nastavljaju uspješnu priču Grupe i osnažuju je na liderskoj poziciji na ukupnom crnogorskom tržištu osiguranja. Na svim vrstama osiguranja zabilježen je rast posmatrajući uporedni period prethodne godine što je dobar početak i rezultat strateških aktivnosti i ciljeva Lovćen Grupe”, navodi se u ranijem saopštenju o kvartalnim rezultatima.

Poslovna 2018. godina počela je uzlaznim trendovima, a taj trend je nastavljen u prvom kvartalu i 2019.

“Ostvareno kontinuirano liderstvo, nam uliva optimizam i opravdava nastavak naših planiranih aktivnosti. Ocjenjujem da je uz stalni rad na snaženju organizacione strukture društva, za ovakav rezultat zaslužna interakcija sa našim osiguranicima, kao i izuzetno dobri odnosi sa najsnažnijim akterima crnogorskog privrednog ambijenta, a naročito onima iz bankarskog sektora”, rekao je Matjaž Božič, Izvršni direktor Lovćen osiguranja AD.

Na nivovu cijele Grupe, prva tri mjeseca 2019. godine Triglav je fakturisao 317 miliona eura konsolidovane bruto premije, što je 8 odsto više nego u istom periodu lani.

Triglav grupa je u prvom tromjesečju 2019. ostvarila dobit prije oporezivanja u visini od 29,9 miliona eura (indeks 108 u odnosu na isti period lani). Na to je, kako su precizirali, uticalo dobro poslovanje u djelatnosti osiguranja i viša neto dobit od prodaje finansijskih proizvoda.

Konsolidovana bruto dobit je porasla za 8 % i iznosi 29,9 miliona eura. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine Grupa potvrđuje najavu planiranog godišnjeg rezultata. Paralelno sa dobrim poslovanjem u djelatnosti osiguranja, što odražava povoljan kombinovani koeficijent Grupe, Triglav je povećao obim sredstava u upravljanju svojih klijenata. Ove godine Grupa nastavlja sprovoditi svoje strategije rasta i razvoja, ušla je na makedonsko tržište penzijskih osiguranja i uspješno završila kupovinu društva »ALTA Skladi«. Lovćen Grupa (koju čine Lovćen osiguranje, Lovćen životna osiguranja i Lovćen auto) kao član Triglav Grupe u ukupnoj strukturi ostvarene bruto premije crnogorskog tržišta osiguranja održava vodeću poziciju i nastavlja trend uspješnog poslovanja.