Mercator refinansirao dug prema ruskoj banci

Podijeli

Mercator i VTB Bank su sprovođenjem transakcije realizovali ugovor s kraja maja čime je refinansiran Mercatorov dug u visini 80 miliona eura.

“Transakcija je izvedena u skladu s ugovorom, a Mercator je u fazi prikupljanja ponuda za refinansiranje dobio više ponuda banaka. Time je potvrđeno i bitno veće njihovo povjerenje u uspješno restrukturiranje koje je Mercator sproveo u zadnje dvije godine”, navodi se u saopštenju Mercatora objavljenom na Ljubljanskoj berzi.

Time je VTB banka, kako se navodi, iskazala jaku potporu i povjerenje u uspješnost poslovanja i dugoročni razvoj grupe Mercator.

“Refinansiranje duga u visini 80 miliona eura po bitno boljim uslovima dio je dugoročne strategije Mercatora. Nakon zaključene i vrlo uspješne prve faze restrukturiranja koja je obuhvatila stabilizaciju poslovanja, novu marketinšku strategiju i ponovni ulazak na tržište BiH, Mercator danas uspješno realizuje sljedeće bitne korake prema postizanju svih starateških ciljeva”, navodi se u saopštenju, prenosi Indikator.ba.

Dodaje se da ugovor s VTB bankom postavlja osnove za finansijsku konsolidaciju grupe, osigurava sredstva za novi razvojni ciklus i dugoročni položaj Mercatorovih dobavljača, kao i položaj Mercatora na tržištima u regiji.

Mercator posluje i u Crnoj Gori. Preko svoje ćerke kompanije upravlja lancem marketa IDEA.