Delta City postavlja naplatne rampe: Besplatnog parkinga nema ni za zaposlene u šoping centru

Podijeli

Kako je ranije saopšteno, otvoreni i polu-zatvoreni parking najvećeg šoping mola u državi, podgoričkog Delta City-ja od 1. avgusta više neće biti besplatan.

Tome svjedoči i užurbano postavljanje naplatnih rampi koje će za 10-ak dana propuštati automobile i prilikom izlaska naplaćivati vrijeme provedeno na parkingu.

Cijena parkinga iznosiće 40 centi po započetom satu, a ko ostane do pola sata, biće besplatno.

Parking neće biti besplatan ni za radnike u objektima Delte, za koje je predviđena mjesečna karta od 30 eura, ukoliko svoj automobil tokom radnog vremena žele da parkiraju na parkingu šoping mola.

Ovaj veoma nepopularan potez, menadžement šoping centra nezvanično pravda zloupotrebama besplatnog parkinga od strane građana koji žive u sve gušćim kvartovima oko same Delte. Navodno je ta praksa u posljednje vrijeme onemogućavala posjetioce šoping mola da nađu slobodno parking mjesto.

100-odstotni vlasnik kompanije Delta M CG, koja gazduje šoping molom, je londonska kompanija Hystead Limited, ćerka kompanija afričkog fonda specijalizovanog za ulaganja u tržne centre.

Delta M je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 10 miliona i neto dobit od nepunih 5 miliona eura, o čemu možete čitati detaljnije u posebnoj vijesti.

Hystead je šoping centar Delta City Podgorica kupio početkom 2016. godine od srpskog Delta Holdinga, za 75 miliona eura.