Potvrđeno: Dodatni radovi na auto-putu koštaće 85 miliona eura, potpisana tri aneksa ugovora s Kinezima

Podijeli

Izgradnja prioritetne dionice auto – puta Bar – Boljare, Smokovac – Mateševo koštaće oko 895 miliona eura, saopštio je u Skupštini ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. Nurković je najavio da će, nakon potpisivanja tri priloga ugovora sa firmom CRBC, na izgradnju auto puta biti potrošeno još 85 miliona eura.

Time je potvrđena informacija portala Investitor, koji je 7. marta javio da će vrijednost dodatnih radova iznositi 85 miliona eura te da će i petlju Smokovac graditi CRBC.

Nurković je odgovarajući na poslaničko pitanje naveo da je realizacija tog projekta praćena odgovornim i posvećenim radom u skladu sa propisima.

Naknadni radovi na autoputu, kako je naveo Nurković, koštaće oko 85 miliona eura, što je kako navodi, nešto više od 10 odsto od predviđene cijene auto – puta. Podsjetio je da su potpisana i tri priloga ugovora, koji se odnose na izgradnju petlje, elektrifikaciju i vodosnabdijevanje.

Ministar je precizirao da će izgradnja prve faze petlje Smokovac koštati 33 miliona eura, izgradnja sistema za vodosnadbijevanje 14,2 miliona, a trajno napajanje električnom energijom mosta Moračica 4,8 miliona.

Monteput će, kako je podsjetio, uraditi napajanje strujom dionice u vrijednosti od 38,2 eura

Nurković je dodao da je trasa Smokovac – Mateševo, prema riječima stručnjaka, najzahtjevnija dionica auto-puta u Evropi.