Francuzi i Belgijanci “zauzeli” Kolašin: U hotelima 10% više gostiju

Podijeli

Popunjenost u kolašinskim hotelima tokom ove ljetnje sezone za deset odsto je bolja u odnosu na prethodnu a dobre rezultate bilježe i izdavaoci privatnog smještaja, saopštio je direktor Turističke organizacije Kolašin Aleksandar Vlahović.

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) saopštio da su u Kolašinu zadovoljni dosadašnjim tokom ljetnje turističke sezone.

“Prema podacima sa kojima rapolažemo, u hotelima je desetak odsto veća popunjenost u odnosu na prošlu godinu, a izdavaoci privatnog smještaja bilježe dobre rezultate”, rekao je Vlahović.

U Kolašinu odmaraju uglavnom gosti iz inostranstva, među kojima dominiraju turisti iz Francuske i Belgije, dok iz godine u godinu raste broj turista iz Izrale i Kine.

Kad je riječ o turistima iz regiona, najviše ih je iz Albanije, BiH, Hrvatske, Srbije.

Kolašin, prema riječima Vlahovića, ima dosta potencijala na raspolaganju, a turistima ovog ljeta nudi nekoliko manifestacija.

“Tu je skijalište Kolašin 1600 koje radi tokom ljetnje turističke sezone, turisti mogu uživati u panoramskoj vožnji planinom Bjelasicom, tu je NP Botanička bašta, pješačenje, biciklizam, rafting”, kazao je Vlahović, navodeći kako očekuje bolju turističku sezonu od prethodne, koja će trajati do početka oktobra.