Nikad bolja avio-povezanost Crne Gore: Iz Podgorice i Tivta ka 70-ak destinacija

Podijeli

Najnoviji godišnji izvještaj ACI-ja (Međunarodni savjet aerodroma) pokazuje koliko su Aerodromi Crne Gore u proteklom periodu uradili na poboljšanju avio dostupnosti, ocijenili su danas iz Aerodroma Crne Gore.

Kako je navedeno u izvještaju, Aerodrom Tivat je među vodećim rastućim destinacijama sa zabiježenim rastom od 352%. Takođe, Aerodrom Podgorica bilježi rast od čak 284% i najbrže je rastuća destinacija protekle decenije u kategoriji glavnih gradova regiona.

“Ono što je jako važno, a navodi se u ACI-jevom izvještaju je činjenica da je medju zemljama regiona, Crna Gora na trećem mjestu lestvice aviodostupnosti, odmah iza Srbije i Hrvatske”, ocijenio je direktor Aerodroma, Danilo Orlandić.

Dodaje da su samo u prethodne 2 godine uspjeli da otvorimo 36 novih direktnih avio linija.

“Tako je naša zemlja preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa preko 70 destinacija. Od ove godine imamo i liniju Podgorica-Barselona, koju realizuje Ryanair. Bićemo jedini aerodrom u regionu koji će imati direktnu liniju ka glavnom gradu Katalonije tokom cijele godine i to dva puta sedmično. Takodje, velikim uspjehom smatram i dolazak Luftanse, čiji su letovi iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu, gotovo uvijek puni. Sve to je dokaz da Aerodromi Crne Gore konstantno prate potrebe turističke privrede Crne Gore ali i naših gradjana koji sada do brojnih destinacija mogu stići direktno putem naših aerodroma. Naš rad će i u narednom periodu biti usmjeren ka tim pravcima“, kazao je Orlandić.