Burić umjesto Bolićija: Vlasnik Normal Company-ja gradi hotel iza zgrade RTCG

Podijeli

Preduzeće “Socijeta Italo Montenegrina Investimenti”, čiji je predsjednik Odbora direktora Žarko Burić, inače i vlasnik Normal Company, dobilo je Urbanističko tehničke uslove (UTU) da gradi na mjestu gdje je još 2006. godine postavljen kamen temeljac za hotelski kompleks iza zgrade Radiotelevizije Crne Gore (RTCG).

Kako je navedeno u UTU, na parceli od gotovo 14.500 metara kvadratnih na atraktivnoj lokaciji koja je u vlasništvu Glavnog grada, predviđena je izgradnja hotela do pet spratova sa 400 ležajeva, a čija visina ne smije da pređe krovni vijenac zgrade Javnog servisa.

Iz Glavnog grada i od Burića “Vijesti” ni jesu mogle da saznaju kada će započeti izgradnja hotela, odnosno kako će biti zaštićeni državni interesi.

Izgradnja hotela, što je započela italijanska kompanija “Bolići investment”, trebalo je da bude gotova 2012. godine, ali za luksuzni kompleks su samo iskopani temelji.

Glavni grad, na čijem čelu je tada bio gradonačelnik Miomir Mugoša, sklopio je posao sa italijanskom firmom o izgradnji luksuznog hotela. Dogovor je bio da grad kupi zemljište za skoro pet miliona eura, plati milion za eksproprijaciju i oslobodi firmu komunalija, što je i urađeno. Italijanski partneri, po ugovoru, trebali su za uzvrat da sagrade luksuzni hotel površine oko 70.000 metara kvadratnih.

Glavni grad i italijanska kompanija Bolići formirali su tada radi izgradnje zajedničku kompaniju Socijeta Italo Montenegrina Investimenti.

“Socijeta Italo Montenegrina Investimenti”, prema centralnom registru Privrednog suda osnovana je 2006. godine, a sjedište je sada u biznis centru u hotelu Hilton, čiji je vlasnik Burić.

Burić je ranije potvrdio da je sa Glavnim gradom preuzeo preduzeće “Sosijeta Italo Montenegrina Investmenti te da će se na zemljištu iza RTCG sigurno graditi.