Crnogorski Telekom ukinuo besplatne dolazne pozive u romingu iz 17 zemalja

Podijeli

Crnogorski Telekom deaktiviraće uslugu “Moj svijet” za post paid korisnike, koja je omogućavala besplatne dolazne pozive u romingu iz 17 zemalja regiona i Evrope.

U SMS poruci koja je poslata korisnicima, ta odluka se opravdava regionalnim sporazumom o jeftinijem romingu za 5 zemalja.

“Zbog sprovođenja svih regulatornih obaveza vezanih za uvodjenje povoljnije cijene rominga u regionu (Albanija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija i Kosovo), opcija Moj svijet (besplatni dolazni minuti iz Crne Gore u 17 drzava i jedinstvene cijene usluga) bić deaktivirana. Nakon deaktivacije dobićete SMS obavještenje”, glasi SMS poruka.

Usluga Moj svijet se primjenjuje u 17 zemalja uključujuci Sjevernu Makedoniju, BiH i Albaniju, kaže se u drugoj SMS poruci.

”Moj Svijet usluga omogućava besplatne dolazne pozive iz CG a cijene roming usluga u okviru ponude Moj svijet u navedenim zemljama su: odlazni pozivi ka mrežama u CG 1,02 EUR/min; SMS 0.15 EUR/SMS; data 0.95 EUR/MB i dolazni pozivi 0 EUR/min”, dodaje se u poruci odaslanoj korisnicima.

U trećoj poruci, Telekom upozorava korisnike na troškove interneta u romingu:

”Zbog sprovođenja svih regulatornih obaveza vezanih za uvođenje povoljnije cijene rominga u regionu (0,0312 EUR/MB: Albanija, BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija i Kosovo), opcija Limit internet potrošnje u romingu koja onemogućava internet u romingu biće deaktivirana (obavijestićemo vas SMS-om). U ostalim zemljama cijene su nepromijenjene, i značajno više. Ako ne želite da koristite internet u romingu, u podešavanjima telefona isključite prenos podataka”, savjet je iz Telekoma.

Pomenuti sporazum potpisan je u aprilu a njime su od 1. jula cijene poziva, poruka i interneta smanjene u prosjeku 27 odsto.

Sporazumom je predviđeno da od 1. jula 2021. roming u državama Zapadnog Balkana bude i potpuno ukinut, po uzoru na zemlje EU.