Peković ulazi u građevinski biznis

Podijeli

Košarkaš Nikola Peković odlučio je da se bavi i građevinskim biznisom, pa je osnovao kompaniju „Spencer & Hill construction“, čija je osnovna djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

Ovo je treća po redu firma, otkad je kupio bečićki hotel „Mediteran“ i firmu “Top Hill” koja je vlasnik popularnih diskoteka.

Prve dvije kompnije „Spencer & Hill“ i “Specer & Hill team“, osnovane su za hotelski biznis, a novoosnovana kompanija, kako pišu Vijesti, po svoj prilici Pekoviću će rukovoditi izgradnjom velikog apartmasko-hotelskog kompleksa – tri solitera na mjestu Akva parka i parkinga hotela „Mediteran“.

Kako stoji u Centralnom registru privrednih subjekata Peković je vlasnik firme, dok je izvršni direktor Stefan Pejović.

Da mu je građevinski biznis blizak svjedoči i to da je na Zlatiboru izgradio nekoliko apartmanskih objekata, kako su objavili srbijanski mediji.

Pekovićeva kompanija „Spencer & Hill“ izmijenila je idejno rješenje budućeg hotela i depadansa sa apartmanima za tržište koje namjerava da gradi u okviru hotelskog kompleksa „Mediteran“ uz samu Jadransku magistralu. On čeka od budvanske glavne arhitektice Ane Samardžić saglasnost da započne gradnju jednog od najvećih stamebnih kompleksa u Bečićima.

Prvobitno je firma namjeravala da gradi tri kule od po 11 do 15 spratova, a takvo idejno rješenje osporila je arhitektica.