Šansa za biznis: Raste globalna potražnja za drvenim namještajem

Podijeli

Svjetsko tržište drvenog namještaja podići će u idućih šest godina svoju vrijednost za gotovo 70 odsto te dostići 580 milijardi dolara, predviđa američka konsultantska kuća Global Market Insights (GMI).

Ovo je dobra smjernica za one koji razmišljaju koji biznis da pokrenu.

Očekivana je povećana potražnja za cjelovitim i stilizovanim drvenim namještajem kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.

“U izgledu je i povećani interes i pristup kupaca elektronskim kanalima za kupovinu namještaja, kao i poboljšanje same ponude e-trgovine po pitanju kvaliteta, prilagodljivosti kupcu i brzine isporuke, što će takođe doprinijeti povećanoj potražnji” – procjenjuje GMI, koji je prošlogodišnju vrijednost globalnog tržišta drvenim namještajem procijenio na 395 milijardi dolara.

Kao izazov za proizvođače, GMI navodi i očekivanu povećanu potrebu domaćinstava, poslovnih ureda i javnih institucija za luksuznijim namještajem.

Dodaju i rastuću potražnju za ekološki održivim proizvodima, kao jednu od posljedica daljeg povećanja globalne zabrinutosti klimatskim promjenama, kojoj drvna industrija, tvrde, može udovoljiti.

Kao najvažnije rastuće tržište u ponudi i potražnji drvenog namještaja GMI navodi Aziju, koja već sad drži oko 45 odsto svjetskog tržišta.

Evropa, prema istom izvoru, drži oko 27 odsto globalnog tržišta s vrijednošću proizvodnje od 110 milijardi eura te 1,2 miliona zaposlenih u 130.000 preduzeća.

Investitor.me/Biznis Info