Sekulić priželjkuje američke investitore: “Njihov dolazak bi bio od velikog značaja za našu zemlju”

Podijeli

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić sastala se danas sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Metjuom Palmerom i tokom sastanka kazala je “da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju”.

“Ministarka je upoznala gospodina Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju. Upoznala ga je i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Razmatrani su, kako se dodaje, različitii modeli bilateralne saradnju ove dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja .

Na sastanku je govoreno i o ulaganjima u sjeverni region “kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države”.

“Gospodin Palmer se zahvalio ministarki na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama”, zaključeno je u saopštenju.

Portal Investitor ranije je pisao o tome zašto nema više investicija iz zapadnih zemalja, o čemu možete čitati u posebnoj priči:

5 faktora koji zapadne investitore tjeraju od Crne Gore