Na prodaju posljednji ostaci nekadašnjeg industrijskog giganta

Podijeli

Stečajna uprava fabrike “Radoje Dakić”, nekadašnjeg industrijskog giganta ne samo u okviru Crne Gore već i velike Jugoslavije na kojem se sada nalazi stambeno-poslovni kvart, oglasila je danas prodaju materijala sa konstrukcije hala, po ukupnoj cijeni od 749,98 hiljada eura, kao i materijal sa hale montaže, čija je površina 9,34 hiljade metara kvadratnih, po početnoj cijeni od 389,55 hiljada eura.

Za najmanje 201,21 hiljadu eura oglašena je i prodaja materijala sa hale termička obrada – kalionica i mašinska hala, čija je površina 4,3 hiljade kvadrata, kao i materijal sa hale farbaona gotovih proizvoda, odnosno staklara, čija je površina 1,42 hiljade kvadrata, po početnoj cijeni od 48 hiljada eura.

Na prodaju je, između ostalog, i materijal sa hale društvena ishrana sa magacinom i kuhinjom i gornji sprat razvoja, površine 1,39 hiljada kvadrata, po cijeni od 58 hiljada eura.

Materijali sa stanica se prodaju po početnim cijenama od 3,88 hiljada eura do 4,7 hiljada, a materijali sa hale termičke obrade i prijemna kontrola za 25 hiljada odnosno 15 hiljada eura.

Prodaja imovine obavlja se javnim nadmetanjem prikupljanjem pisanih ponuda koje ponuđači dostavljaju na adresu Privrednog suda a rok za prijavu je 10. oktobar do 13 sati.

Otvaranje ponuda obaviće se 11. oktobra u deset sati u prostorijama Privrednog suda.

Pravo učešća na javnom nadmetanju za kupovinu imovine po oglasu imaju sva preduzeća i građani koji uplate 5 odsto depozita od procijenjene cijene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Dokumentacija koju treba da dostave preduzeća obuhvata potvrdu o registraciji, ponuda sa potpisom ovlašćenog za zastupanje, naziv firme i sjedište, broj bankovnog računa i ime banke, garanciju ponude ili potvrdu o uplaćenom depozitu. Građani koji žele da se nadmeću moraju predati potpisanu ponudu, ime i prezime, adresu stanovanja, JMBG, ovjerenu fotokopiju lične karte ili punomoćje suda, ako se radi o ovlašćenoj osobi, garanciju ponude ili potvrdu o uplaćenom depozitu.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena a odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik u roku od sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Kupac je obavezan da nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji materijala, pristupi odmah njegovom uklanjanju o svom trošku, te da u roku od najviše 30 dana oslobodi zemljište od objekta.