Loš odnos prema radnicima se ne isplati: Zatvorio restoran jer mu je svih 26 zaposlenih u isto vrijeme dalo otkaz

Podijeli

Jedan gastropab u Americi je bio prisiljen da zatvori svoja vrata nakon što je svih 26 zaposlenih dalo otkaz u isto vrijeme iz osvete zbog niza dugotrajnih sporova s vlasnikom.

Takav potez osoblja, kako prenosi Poslovni dnevnik, dogodio se ranije ovoga mjeseca kad je sve osoblje u “The Shopu” u Troju u američkoj saveznoj državi Njujork uručila otkazno pismo vlasniku Kevinu Blodžetu.

Prema njujorškim novinama Times Union, zaposleni su bivšem šefu kredom na ploči ostavili poruku da bude bolji, prenosi Index.hr

Spor je nastao zbog nekoliko pitanja, prije svega zbog plata. Početkom septembra, kompanija za obradu plaća MyPayrollHR naglo se ugasila pa je banka s kojom je sarađivala automatski povukla isplate koje su već bile uplaćene na račune zaposlenih.

Prema Times Unionu, fijasko je ostavio neke radnike s “minimalnim ili negativnim saldom”, što je uzrokovalo značajne nevolje, ali Blodžet se “nikad nije pojavio u restoranu ni komunicirao direktno s osobljem”.

Umjesto toga, navodno je porukom menadžeru Džaredu Bartonu javio da zaposlene uputi na banke. “Stvarno nam je ponovo pokazao nesposobnost da vodi grupu ljudi“, rekao je Barton novinama.

Moto restorana bio je “naporno radite i ostanite skromni” – iako je nekoliko članova osoblja reklo lokalnom listu da se šef rijetko pojavljivao u restoranu uprkos tome što živi u stanu iznad njega.

Situacija je eskalirala prošlog mjeseca kad je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im smanjene plate i počelo tražiti nove poslove. Osim toga, rekli su i drugima za svoje planove, a posljednji spor s platama prelio je čašu.