Počelo čišćenje terena nekadašnjeg “Fjorda”: Hoće li Kotor konačno dobiti veći hotel s 5 zvjezdica

Podijeli

Odvoženje građevinskog otpada sa lokacije nekadašnjeg hotela Fjord počelo je nakon godinu i po.

Jedan od osnivača kompanije Boka Bay Investment LLC, Orhan Pelinković, koja namjerava da investira u gradnju hotela sa pet zvjezdica na prostoru nekadašnjeg Fjorda, kazao je za Pobjedu da će taj posao biti završen za 30 dana.

“Početkom ove sedmice izvođač kome je povjeren posao je nastavio sa započetim poslovima na rušenju preostalih etaža bivšeg hotela Fjord, kao i odvozom građevinskog otpada na za to predviđenu lokaciju. Naša procjena je da je ukupna količina tog materijala od sedam do osam hiljada kubika građevinskog otpada i da je za kompletiranje tog posla potrebno još 30 radnih dana”, rekao je Pelinković.

Nakon završetka tog posla, kako je objasnio Pelinković, slijedi “priprema neophodnih preduslova” za najavljenu izgradnju hotela.

“To će biti hotel najviše kategorije, sa pet zvjezdica, brendiran sa jednim od najzvučnijih imena u današnjem hotelskom biznisu, što ova lokacija i grad zaslužuju”, tvrdi je Pelinković.

Rušenje nekadašnjeg hotela Fjord počelo je 26. aprila prošle godine, a završeno nakon nekoliko mjeseci, odnosno 15. juna.

Od tada na toj atraktivnoj lokaciji na samo 300 metara od starog urbanog jezgra Kotora stoji gomila građevinskog šuta, što je bila jako ružna slika, posebno u jeku turističke sezone.

Bivša vlast u Kotoru nije uspjela riješiti taj problem, odnosno za svog mandata nijesu uspjeli obezbijediti adekvatnu lokaciju za odlaganje te vrste otpada.

Stupanjem na funkciju novi gradonačelnik Kotora Željko Aprcović najavio je kao prioritetan zadatak obezbjeđivanje lokacije za odlaganje građevinskog otpada sa lokacije bivšeg hotela Fjord, što je ubrzo i realizovano.

Opština je obezbijedila lokaciju u selu Nalježići u Gornjem Grblju na kojoj će se odvoziti taj otpad.

Ovim su se ujedno stekli uslovi da investitor nastavi realizaciju započetog posla, odnosno gradnju novog ekskluzivnog hotela na toj lokaciji.