Ulcinj traži investitora za aqua park

Podijeli

Opština Ulcinj pozvala je zainteresovane da se do 20. novembra prijave na javni poziv za davanje u dugoročni zakup od 30 godina nepokretnosti na lokaciji Gornji Štoj, u cilju izgradnje aqua parka sa pratećim sadržajima.

Minimalna cijena zakupa 1,75 eura po metru kvadratnom na godišnjem nivou.

Pravo učešća, kako se precizira u oglasu, imaju sve domaće i strane kompanije i konzorcijumi koji dostave ponudu za finansiranje, projektovanje, opremanje, održavanje i upravljanje aqua parkom, u skladu sa planskom dokumentacijom.

Ponuđači su dužni su da, između ostalog, otkupe tendersku dokumentaciju najkasnije 11. novembra i to plate naknadu od 1.500 eura.

„Ponuđači su dužni da dostave ponudu iznosa zakupnine na godišnjem nivou iskazanu u eurima po metru kvadratnom. Ponuda čiji ponuđeni iznos bude manji od minimalne cijene zakupa smatraće se neurednom“, navodi se u javnom pozivu.

Ponuđači moraju da dostave i dokaz o uplati depozita ili originalnu bankarsku garanciju ponude u korist Opštine Ulcinj u iznosu od 10.000 eura.

Originalna bankarska garancija ponude mora biti bezuslovna „bez prigovora“ i naplativa na prvi poziv sa rokom važenja minimum 180 dana od dana otvaranja ponude. Bankarsku garanciju mora izdati banka sa sjedištem u Crnoj Gori.

Ponuđač mora da dostavi i dokaz da je u posljednje dvije godine ostvario neto pozitivan finansijski rezultat, kao i da je ostvario ukupan promet od najmanje 45 miliona eura za posljednje tri poslovne godine.

Potrebno je dostaviti i dokaz, odnosno reference o realizaciji najmanje pet sličnih projekata u posljednje tri godine.