Ukrajinski portal o Crnoj Gori: To je osmo svjetsko čudo

Podijeli

Boraveći u Crnoj Gori, shvatićete da raj zaista postoji i bliže je nego što izgleda, navodi se u članku jednog od najčitanijih ukrajinskog portala “Obozrevatelj“, u kome je naša zemlja nazvana “osmim čudom svijeta”.

„Kotor je brat Venecije, šetajući uskim ulicama starog grada osjetićete duh starih vremena. Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu“, navodi se u tekstu, saopštila je Nacionalna turistička organizacija.

Autor je opisao Perast kao rajsko mjesto, koje se sakrilo između planina i mora, naglasivši da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

Tivat je romantični srednjovjekovni grad, koji ima moderni centar.

“Dok šetate kroz Porto Montenegro, oseticete se kao da ste u Monaku ili Nici“, navodi se u tekstu.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za „selfi“, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti, koji nije uobičajen za glavne gradove.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore podržala je posjetu predstavnika portala “Obozrevatelj“, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.