Huawei dokazao Amerikancima da može i bez njih: Srušeni rekordi prodaje

Podijeli

Huawei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država ali to nije uticalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati.

Naime, kako prenosi RTL, iako u SAD više ne smije isporučivati pametne telefone i tablete, kao ni generalno poslovati, Huawei svejedno na globalnom nivou bilježi rast prodaje svojih uređaja.

Poslovni dnevnik piše da je riječ o čak 26 odsto više isporuka nego prije godinu dana u isto vrijeme, što znači da u Huaweiju mogu biti više nego zadovoljni. Konkretnije, radi se o 185 miliona isporučenih pametnih telefona.

Takođe, na nivou cijele kompanije, tokom prvih devet mjeseci ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara, što je rast od 24,4 posto u odnosu na 2018.

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima, nakon što je Google najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sistema s Huawei uređaja. Ta odluka je trebalo da stupi na snagu u avgustu, ali je dodatno prolongirana zahvaljujući smirivanju strasti američke politike prema kineskoj kompaniji.