Novi pogon fabrike namještaja u Ulcinju: Kurti uložio 2 miliona eura i zaposlio 30 radnika

Podijeli

U Ulcinju je danas otvoren novi pogon fabrike namještaja Kurti, vrijedan dva miliona eura i u kojem će biti otvoreno 30 novih radnih mjesta.

Fabriku je otvorio predsjednik Vlade Duško Marković a poručio je da će takvi projekti uvijek imati njegovu podršku i podršku Vlade.

„Ovo je velika prilika i veliki trenutak ne samo za opštinu Ulcinj nego i za cijelu zemlju i za svakog pregaoca koji radi u interesu svoje porodice, svoga grada i države Crne Gore”, rekao je premijer na otvaranju fabrike i, kako je saopšteno iz Vlade, dodao da je ovaj pogon dokaz da sinergija lokalne vlasti i države može dovesti do ovakvih rezultata.

„U Crnoj Gori ima puno sposobnih i vrijednih ljudi da stvaramo novu vrijednost u našoj zemlji, da ne tražimo podršku i pomoć uvijek sa strane. Porodica Kurti je pokazala da svojom sposobnošću, svojom snagom i svojim potencijalom, svojom vrijednošću i pregalaštvom može da stvori novu dodatnu vrijednost za Ulcinj i za Crnu Goru“ – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Obraćajući se vlasniku fabrike Kabilju Kurtiju, premijer je rekao da će ovakvi projekti uvijek biti u Vladi podržani.

„Ovo što ste Vi uradili nije samo poslovni poduhvat, ovo je poruka za sve one koji treba da stvaraju novu vrijednost u Crnoj Gori da ćete imati i dalje moju ličnu podršku i podršku crnogorske Vlade“ – rekao je premijer Duško Marković.

Govoreći širem poslovnom okruženu predsjednik Marković je rekao da Crna Gora bilježi vanredno dobre rezultate u posljednjih nekoliko godina.

Premijer je, govoreći o Ulcinju, rekao da je politika njegove Vlade da vrati u Ulcinju stari sjaj i sve one mogućnosti koje su postojale kada se u ovoj opštini lijepo živjelo od turizma.

Marković je pomenuo brojna ulaganja ovoj opštini i dodao da Vlada razumije probleme u kojima se opštinsko rukovodstvo našlo ne svojom krivicom zbog čega će imati podršku Vlade.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić je ocijenio da današnji događaj dokazuje da u Crnoj Gori i u Ulcinju postoji poslovni ambijent u koji se može investirati i da nagovještava nova kvalitetna ulaganja koja će obezbijediti stotine radnih mjesta.

Vlasnik fabrike namještaja Kurti zahvalio se Vladi i premijeru Dušku Markoviću lično na posvećenosti i prilikama koje je Vlada stvorila za preduzeća u Crnoj Gori.