OTP prodao biznis osiguranja u Bugarskoj

Podijeli

Bugarska DSK banka i Expressbank, lokalne jedinice mađarske OTP grupe, finansijski su zatvorile prodaju Express Life Insurance Groupama Zhivotozastrahovane, objavila je u četvrtak mađarska banka.

Kao rezultat zaključenja transakcije 31. oktobra, Groupama Zhivotozastrahovane, lokalna podružnica životnog osiguranja francuske grupe Groupama Group, stekla je potpuno vlasništvo nad Express Life Insurance , navodi OTP banci u saopštenju.

Ranije ovog mjeseca, bugarsko antimonopolsko tijelo i finansijski regulator odobrili su Groupama Zhivotozastrahovane za sticanje 100% vlasništva.

OTP je u julu saopštio da je zajedno sa svojom bugarskom jedinicom Expressbank pristao da proda 100% Express Life Insurance Groupama Zhivotozastrahovane.

Expressbank je preimenovana u Societe Generale Expressbank početkom ove godine, nakon što je DSK banka dovršila akviziciju od francuske Societe Generale Grupe.

Uz Expressbank, DSK banka je stekla i indirektnu kontrolu nad svojim jedinicama Societe Generale Faktoring, Sogelease Bugarska i Regionalni fond za urbani razvoj, kao i ndirektnu kontrolu nad osiguravačem Sogelife Bugarska.

OTP banka posluje u Bugarskoj od 2003.