Ko će biti novi šef penzionog sistema Crne Gore: Raspisan oglas za direktora Fonda PIO

Podijeli

Uprava za kadrove objavila je javni konkurs za potrebe Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) za poziciju direktora, koji se postavlja na period od pet godina.

Aktuelni direktor Fonda je Dušan Perović.

Kandidat, prema kvalifikacijama u oglasu, mora da ima završeni VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja na fakultetima društvenih nauka, ekonomije ili prava, kao i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Kandidat mora da ima i najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili devet godina radnog iskustva na drugim poslovima.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od objavljivanja konkursa.

Potrebna dokumentacija obuhvata obrazac prijave na slobodno radno mjesto, CV, fotokopiju biometrijske lične karte, diplomu ili uvjerenje o završenom nivou i vrsti obrazovanja, uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak po službenoj dužnosti, dokaz o potrebnom radnom iskustvu, kao i uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima.

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta starješine organa uprave, sprovešće se u skladu sa članom Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

“Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja”, precizira se u konkursu.

Kandidat koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi, biće pozvan na intervju.