UNIQA spaja tri kompanije u jednu i smanjuje upravu

Podijeli

UNIQA Grupa objavila je rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci 2019. godine i najavila restrukturiranje Grupe u okviru strateškog programa “UNIQA 3.0”.

Planom je predviđeno da tri najveće kompanije, UNIQA Grupa i njene dvije kompanije UNIQA Osterreich Versicherungen AG i UNIQA International AG budu spojene u jednu kompaniju – UNIQA Grupu.

Ovu stukturnu promjenu pratiće i promjene u Upravnom odboru koji je u tri kompanije u 2016. već smanjen sa 22 na 11 članova, a nakon restruktuiranja imaće devet članova.

Iz kompanije koja posluje i u Crnoj Gori je saopšteno da su, ostvarivši 214,7 miliona eura dobiti prije oporezivanja u prvih 9 mjeseci 2019. godine, premašili prošlogodišnju dobit od 209,6 miliona eura za 2,4%.

“Rast dobiti u 2019. godini, praćen je i rastom ukupne premije koja nakon devet mjeseci tekuće godine iznosi 4,1 milijardu eura”, precizirali su iz kompanije.

Istovremeno, investicije UNIQA Grupe su u poređenju sa prethodnom godinom porasle za blizu 2 milijarde eura i na dan 30. septembar 2019. godine iznose 21,05 milijardi eura.

Broj zaposlenih u UNIQA Grupi, bez eksternih saradnika i partnera u prodaji, za prvih 9 mjeseci 2019. godine iznosi 12.750.

“U posljednjoj godini punog sprovođenja programa UNIQA 2.0, UNIQA i dalje stavlja akcenat na optimizaciju postojećeg poslovnog modela i dopunjava ga daljim ulaganjima u inovacije koje su relevantne za budućnost više od 10 miliona klijenata u 18 zemalja”, navodi se u saopštenju.

Dobar rezultat ostvaren u prvih devet mjeseci 2019. godine, kako se ističe, dobra je osnova za čitavu godinu.

“U vrijeme izazovnih ekonomskih okolnosti i oštre konkurencije, cilj UNIQA Grupe je da se značajno više fokusira na klijente, brži i efikasniji servis. U skladu sa ovom orijentacijom UNIQA je već započela uspostavljanje strukturnih promjena neophodnih za sprovođenje svog “UNIQA 3.0″ strateškog programa”, kaže se u saopštenju osiguravajuće kompanije.