Kakav posao: Bogatstvo Bernara Arnoa za dan poraslo za skoro 3 milijarde dolara

Podijeli

Samo dan nakon što je francuska grupacija luksuzne robe Bernar Arnoa, LVMH, sklopila ugovor o kupovini američkog draguljara Tiffany & Co za 16,2 milijarde dolara, bogatstvo milijardera je poraslo za 2,8%, odnosno za 2,85 milijardi dolara.

Nakon kraćeg perioda na drugom mjestu drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu, Arno je utorak završio na trećem mjestu, sa imovinom vrijednom 107,4 milijarde dolara, prema Forbesovoj ljestvici milijardera u realnom vremenu.

Dionice LVMH počele su trgovinu sa rastom od 1% više nego u ponedjeljak ujutro i nastavile rast u utorak. Povećanje dionica stavilo je Arnoovo neto bogatstvo ispred Bila Gejtsa u više tačaka, omogućivši mu da nakratko postane druga najbogatija osoba na svijetu.

Međutim, od utorka u 16:00 sati, Gejts je ponovo bio na drugom mjestu s neto vrijednošću od 107,5 milijardi dolara, što je samo 100 miliona više od novoprocijenjenog bogatstva Francuza.

Ovo je drugi put da je tokom novembra Arno zauzeo drugo mjesto umjesto Gejtsa. Njih dvojica i dalje zaostaju za Džefom Bezosom, koji je sa neto bogatstvom od 111,7 milijardi dolara najbogatija osoba na svijetu.