wizz air, ryanair

Mapa jeftinih letova iz Podgorice: Do kojih destinacija možemo letjeti po povoljnim cijenama ove godine

Podijeli

Crna Gora ima sreću što veliki nistorafini avio-prevoznici otvaraju sve više linija iz Podgorice i Tivta. To ne djeluje blagotvorno samo za crnogorski turizam, ključnu privrednu granu, čineći tako Crnu Goru dostupnu brojnim turistima iz više destinacija, već omogućava i građanima Crne Gore da po povoljnim cijenama posjećuju inostranstvo.

Što se tiče podgoričkog aerodroma, tu saobraćaju dvije najveće low-cost avio-kompanije – irski Ryanair i mađarski Wizz Air.

Iz Ryanaira ove godine najavljuju nove rute, trenutno ih ima 11, a Wizz Air je nedavno proširio svoju listu letova za Podgoricu, na ukupno 6.

Cijene karata variraju, zavisno od datuma kada želite putovati i opštepoznato je pravilo da najjeftinije karte možete naći za mjesec i po do tri, unaprijed. Međutim, strogog pravila nema, jer prevoznici prilagođavaju cjenovnik u zavisnosti od trenutne situacije – može se desiti da povoljnu cijenu nađete i 10-ak dana od dana potrage.

Povratne karte za pojedine linije se, u pravom momentu, mogu kupiti i za manje od 20 eura.

Donosimo listu trenutnih destinacija koje nude Ryanair i Wizz Air iz Podgorice, s napomenom da su neke od njih sezonskog karaktera pa će biti aktivne od aprila ili juna:

Ryanair:

Brisel (Belgija)

Berlin (Njemačka)

Štutgart (Njemačka)

Dablin (Irska)

Bolonja (Italija)

Krakov (Poljska)

Poznanj (Poljska)

Vroclav (Poljska)

Barselona (Španija)

Štokholm (Švedska)

London (Velika Britanija)

Wizz Air:

Beč (Austrija)

Memingen / Minhen (Njemačka)

Budimpešta (Mađarska)

Milano (Italija)

Varšava (Poljska)

Katovice (Poljska)

Za sve detalje navedenih letova posjetite linkovane sajtove avio-prevoznika.

Investitor.me