Podgorička firma će raditi super-kontrolu radova na auto-putu

Podijeli

Državno preduzeće Monteput potpisalo je početkom mjeseca ugovor sa podgoričkom kompanijom ABG test, koja se obavezala da odradi posao super-kontrole, odnosno ispitivanja izvedenih radova i materijala za ovu godinu na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.

Vrijednost posla je oko 172,5 hiljada eura.

Tenderska dokumentacija raspisana je 8. novembra prošle godine, a procijenjena vrijednost tendera bila je 180 hiljada eura.

Rok izvršenja ugovora je 365 dana od zaključivanja ugovora.

U ugovoru, koji je potpisao izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević, navodi se da je rok plaćanja osam dana od dana ispostavljene fakture o izvršenim uslugama.

“Ukoliko stručni nadzor na podnesenu fakturu ima primjedbi, on će tražiti od izvršioca da te primjedbe otkloni. Ukoliko izvršilac u roku od tri dana ne otkloni primjedbe, stručni nadzor će staviti svoje primjedbe i nesporni dio ovjeriti i dostaviti fakturu na verfikaciju naručiocu”, navodi se u ugovoru čije detalje prenosi Dan.

Podgorički dnevnik je u maju prošle godine objavio da je Monteput dodijelio istoj firmi, ABG test, posao super-kontrole kvaliteta izvedenih radova na izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Mateševo, autoputa Bar – Boljare.

Ugovor o obavljanju posla superkontrole kvaliteta gradnje potpisan je nakon što je Državna komisija za tehnički pregled radova na autoputu u septembru 2018. godine utvrdila da izvođač, kineska kompanija CRBC, ne poštuje građevinske procedure.