Žugić: Pomno ćemo pratiti spajanje CKB-a i Podgoričke banke

Podijeli

Centralna banka Crne Gore (CBCG), u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, pažljivo i pomno će pratiti sve najavljene aktivnosti Crnogorske komercijalne banke (CKB), ”sa ciljem očuvanja zdrave konkurencije na tržištu i daljeg snaženja stabilnosti bankarskog sistema”, kazao je guverner Radoje Žugić.

On se, kako je saopšteno iz CBCG, danas sastao sa glavnim izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke Palom Kovačem i glavnim izvršnim direktorom Podgoričke banke, dr Miloradom Katnićem.

Na današnjem sastanku bilo je riječi o, kako je navedeno. aktivnostima koje CKB banka sprovodi i planira u pravcu spajanja sa Podgoričkom bankom, čiji je stoprocentni vlasnik.

“U tom smislu, g. Kovacs je saopštio da je CKB definisala precizan plan aktivnosti i odredila radne timove i rokove za njihovu realizaciju“, stoji u saopštenju.

„Naša namjera je da ovaj zahtjevan proces prilagođavanja sistema planiranom spajanju dviju banaka, sprovedemo na profesionalan i efikasan način, a da, u isto vrijeme, sačuvamo našu poslovnu poziciju i unaprijedimo sve segmente poslovanja u obje banke“, istakao je Kovacs.

Na sastanku je dogovoren nastavak koordinacije i komunikacije na planu budućih aktivnosti, zaključeno je u saopštenju CBCG.

Sa sastanka u CBCG