Huawei P40 Pro apsolutni lider u testiranju kamera u odnosu na konkurenciju

Podijeli

Popularni sajt DxOMark je objavio testove kamera Huawei P40 Pro telefona, koji pokazuju da pomenuti model ima ubjedljivo najbolje kamere u odnosu na konkurenciju. P40 Pro je ostvario ukupan rezultat od 128 poena na testu kamera.

Telefon je ostvario novi rekord kada je u pitanju testiranje fotografisanja, od 140 poena. P40 Pro je na pojedinačnim testovima funkcija kamere ostvario ili rekordne rezultate ili je u okviru dosadašnjih najboljih rezultata konkurencije.

DxOMark je Huawei P40 Pro posebno pohvalio na polju zumiranja, što je i glavna odlika koju je kineska kompanija promovisala tokom objave telefona. Na testu snimanja videa je ostvaren rezultat od 105 poena, što telefon takođe stavlja na vrh, uz odličan autofokus i 100% pokrivenost piksela sa faznom detekcijom.

Kada je u pitanju test selfi kamere, P40 Pro je opet ostvario rekordan rezultat od 103 poena. Pohvaljen je IR senzor koji pravi impresivan boke u selfijima, a takođe su zabilježena značajna poboljšanja dodatkom autofokusa. Sa rezultatom od 95 poena, selfi kamera telefona je najbolja i u snimanju videa.