Početak gradnje hotela “K16” planiran 1. juna

Podijeli

Vlada Crne Gore danas je prihvatila Predlog za kandidovanje projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma u koju je uvrstila izgradnju hotela „K16“, Kolašin, po kondo modelu poslovanja. Početak izgradnje je predviđen za 1. jun ove godine, a planirano je da traju 28 mjeseci, javlja Pobjeda.

U Predlogu se ističe da je iz dostavljene dokumentacije evidentno da je u Kolašinu planirana investicija u izgradnju hotela kategorije četiri zvjezdice, kapaciteta 116 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 5.998.750 eura.

Namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 58 novih radnih mjesta.

– Kako je u pitanju izgradnja hotela “K16“, koji predstavlja segment ukupnih kapaciteta iz Ugovora o dugoročnom zakupu lokaliteta planinskog centra „Kolašin 1600“, investitor je naveo da će ovu fazu investicije (izgradnja hotela) finansirati iz sopstvenih sredstava. Takođe, u Biznis planu je navedeno da je u pitanju greenfield investicija – saopšteno je iz Vlade.

Kako su istakli, uvrštavanjem projekta na listu razvojnih projekata u oblasti turizma će omogućiti da se dio smještajnih jedinica ponudi na tržištu i u okviru posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.