Potpisan ugovor o izgradnji magistralnog puta Cetinje-Nikšić, vrijedan 33 miliona eura

Podijeli

Direktor Uprave za saobraćaj, Savo Parača saopštio je na Tviter nalogu Vlade da je danas potpisan ugovor o izgradnji magistralnog puta Cetinje-Nikšić vrijedan 33 miliona eura, za dionicu dugu 23 kilometra, tačnije rečeno od Cetinja do Čeva.

“Danas bih izrazio veliko zadovoljstvo što je potpisan ugovor sa izvođačem radova, nikšićkom firmom “Mehanizacija i programat”, na izgradnji jedne izuzetno važne dionice, jednog izuzetno važnog budućeg magistralnog puta od Cetinja do Nikšića”. Potpisan je ugovor vrijedan 33 miliona eura, za dionicu dugu 23 kilometra, tačnije rečeno od Cetinja do Čeva”, kazao je Parača.

Tokom saopštenja, Parača je naveo da je projektanski gledano dobijena jedna izvanredna saobraćajnica koja će biti dugačka 23 kilometra sa 7,70 metara asfalta sa izuzetnom preglednošću.

“Negdje smo došli do projekta koji je bukvalno podigao standarde izgradnje crnogorskih puteva, dobili smo projektanski jednu izvanrednu saobraćajnicu koja će biti dugačka 23 kilometra sa 7,70 metara asfalta, sa izuzetnom preglednošću, sa trećim trakama koje će kretati iz pravca Cetinja prema Jabuci, od 2,4 kilometra, i od Čeva prema Resni od kilometer i po.

Rok za izvođenje ovih radova je tri godine, nadam se da će izvođač mobilisati sve ljudske, kadrovske, tehniče potencijale. Nadam se da će izvođač krenuti žestoko u ovaj posao, i da ćemo negdje svi zajedno svedočiti, i mi iz Cetinja, Nikšića, završenom putu sa kojim ćemo se svi ponositi”, zaključio je Parača.