PayPal uveo mogućnost plaćanja putem QR koda

Podijeli

PayPal je predstavio mogućnost upotrebe QR koda za trgovanje robom na 28 tržišta širom svijeta.

Od poljoprivrednih tržišta do prodaje polovne robe – uvođenje QR koda u aplikaciji PayPal kupcima omogućuje kupnju ili prodaju lično.

Korištenje funkcije QR koda u PayPal aplikaciji omogućuje ličnu transakciju pomoću novčanika. Na primjer, kupci koji lično prodaju predmete mogu ispisati QR kôd, postaviti ga u svoju blizinu a potrošači jednostavno skeniraju unose iznos koji plaćaju i odmah šalju novac, prenosi Indikator.

To prodavcu omogućava da minimizira fizičke interakcije s kupcem, a isto tako ograničava korisnikovu interakciju s “checkout” tehnologijom.

Ne postoji tehnologija za dodirivanje ili kupnju – samo usmjerite kameru pametnog telefona na QR kod koji je ispisan ili prisutan na drugom ekranu.

– Znamo da je u trenutnom okruženju kupovina i prodaja robe na zdravstveno osviješten, siguran način, prioritet za mnoge ljude širom svijeta, rekao je John Kunze, predstavnik PayPal-a.

– Kako se razvijala pandemija coronavirusa, vidjeli smo porast potražnje za digitalnim plaćanjima na tranziciju koja uključuje nova i sigurna rješenja za lična okruženja i situacije.

PayPal ovu funkciju prikazuje na 28 tržišta širom svijeta, uključujući: Australiju, Austriju, Belgiju, Kanadu, Kipar, Češku, Dansku, Estoniju, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Hong Kong, Mađarsku, Irsku, Italiju, Letoniju, Luksemburg, Maltu, Holandiju, Portugal, Sloveniju, Slovačku, Švedsku, Švajcarsku, Španiju, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države.