Eskobar nastavlja borbu portiv Apple-a: Tužba vredna 2,6 milijardi dolara

Podijeli

Roberto de Hesus Eskobar Gavirija, brat zloglasnog kralja droge Pabla Eskobara, nastavlja svoju borbu portiv Apple kompanije vrijednu 2,6 milijardi dolara.

Apple je odgovorio na Eskobarovu tužbu, tražeći da se rok produži za 30 dana kako bi mogli sve da ocjene i pravilno postupe, navodi Olaf Gustafson, izvršni direktor kompanije Eskobar. Međutim, on je isto tako rekao i da je Eskobar već odlučio da odbije ovaj zahtjev, prenosi B92.

“Svi sudovi u SAD-u dozvoljavaju samo 30 dana da se odgovori na tužbu. Ukoliko tuženi ne odgovori, mi dobijamo spor. Zašto bi najmoćnijoj i najvećoj kompaniji na svijetu, a to je Apple, trebalo produženje? Osim ako jednostavno ne znaju kako da odgovore”, rekao je Gustafson.

O čemu se zapravo radi?

Roberto Eskobar je prošlog mjeseca pokrenuo tužbu protiv kompanije Apple, tvrdeći da njegov iPhone X ima bezbjednosnih problema, iako u reklamama piše da je “najsigurniji telefon na tržištu”. Važno je napomenuti da se tužba podnosi u ime Roberta Eskobara, pojedinca, a ne Eskobar kompanije.

Nakon što je dobio niz bizarnih FaceTime poziva, koji su kulminirali pretećim pismom u januaru 2019. godine, Eskobar sada vjeruje da je ranjivost iPhone X uređaja dovela njegov život u opasnost. U stvari, dodaje da je bio prisiljen da se skriva kako bi preživio, piše portal The Next Web.

On je, kako kaže, prevaren zbog toga što je Apple u svojim reklamama tvrdio da ovaj model telefona nikad neće biti podložan napadima, i da ga je on baš zbog toga kupio.

Eskobar, zato, tuži Apple za “kršenje ugovora”, “zabludu/nemarnost” i “duševnu bol izazvanu nemarnošću”. Zbog toga traži odštetu u iznosu od 2,6 milijardi dolara.