Apple Pay od sjutra dostupan u Srbiji

Podijeli

Servis Apple Pay će od prvog jula biti dostupan korisnicima nekih banaka u Srbiji.

“Sve što je potrebno u trenutku plaćanja je da korisnici približe svoj iPhone ili Apple sat POS terminalu kako bi platili beskontaktno. Svako plaćanje Apple Pay-om je bezbjedno jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumjeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona. Apple Pay je moguće koristiti za plaćanje u prodavnicama, apotekama, taksiju, restoranima, kafeterijama, supermarketima i uopšte na svim prodajnim mjestima na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje”, piše Mastercard na svom blogu.

Za obavljanje kupovine u okviru aplikacija ili na Safari pretraživaču, korisnici mogu da koristite Apple Pay na iPhone-u, iPhone ili na Mac-u, bez potrebe za kreiranjem naloga ili ponovnim unosom podataka o broju računa i mjestu dostave.

Kako bi se sve podesilo, potrebno je da otvoriti Wallet aplikaciju i pratiti dalje korake za dodavanje Mastercard kreditne ili debitne kartice. Jednom kada korisnik doda svoju karticu, istog trenutka može da počne da koristi uslugu Apple Pay na svom uređaju.

Ova usluga biće dostupna svim klijentima banke koji imaju iPhone, aktivan račun u banci i jednu od Mastercard platnih kartica, prenosi Startit.

Servis će od sutra biti dostupan klijentima ProCredit banke, a iz Raiffeisen banke saopšteno je da će korišćenje Apple Pay-a biti dostupno već danas.