U Starom Baru nema ni deset odsto prošlogodišnjeg prometa

Podijeli

Gosti su u Stari Bar pristizali s prvim lijepim danima, ali slika koju smo zatekli juče nije izgledala tako. Od 60 ugostiteljskih objekata otvoreno je samo deset, ali i u otvorenim kafanama i restoranima stolice su prazne. Po koji mještanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Ugostitelji tvrde da za sada posluju u minusu i da se ,,neće izvući“ ove godine.

Situacija ni u Sutomoru nije drugačija. Na plažama domaći gosti, ali su kafane prazne. U hotelu ,,Sato“ popunjene su samo tri sobe i ne znaju da li će se situacija promijeniti, jer, kako kažu, sve zavisi od otvaranja granica, prenosi Pobjeda.

U Starom Baru ugostitelji se žale, kažu da je godina dobro počela, bolje nego ikad, ali da je ovo sada nula, nema ni deset odsto prošlogodišnjeg prometa.

Edon Feka, ugostitelj koji radi u ćevapdžinici Dino, kazao je Pobjedi da je situacija loša.

– Ova godina je dobro počela, januar je bio nikad bolji, ali kakva je situacija svima tako je i nama. A što se tiče posla kao što vidite nema ni deset odsto što je prošle godine bilo. Vikendom bude, dođu Budvani, Podgoričani, ali sve je to slabo. Prošle godine je bilo Kineza, Španaca, Južnoamerikanaca, Amerikanaca, Francuza, Čeha Poljaka, Slovenaca, bilo je ljudi sa svih strana… Sada nema ni najave da će doći. Srbija još nije otvorena, a bez njih je slab promet. Sad da dođu, vratila bi nam se sezona – kazao je Feka.

I u Starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još nijesu otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

– Nema turista, nema nikoga, to su samo naši mještani, svrate i kupe po nešto – kažu oni.

U Sutomoru slična situacija, ugostitelji se žale. U hotelu ,,Sato“ na obali nijesu zadovoljni. Kazali su Pobjedi da su imali jednu grupu Mađara od kada su otvorili 20. juna, ali da sada imaju popunjene samo tri sobe i to sa domaćim gostima.

– Situacija se mijenja iz sata u sat. Ne možemo ništa da planiramo, sve zavisi od otvaranja granica, ali za sada ništa – kazali su Pobjedi iz hotela ,,Sato“. Za sada nemaju ni najava dolaska iz područja gdje su otvorene granice, ali se nadaju da će biti nešto.