Orlandić: Crna Gora pokazala da je bezbjedna destinacija

Podijeli

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je kako vjeruje da je Crna Gora pokazala da je sigurna i bezbjedna destiniacija za sve one koji dolaze u našu zemlju.

U Jutarnjem programu TVCG saopštio je da se poslije četiri i po mjeseca situacija na crnogorskim aerodromima polako stabilizuje.

– U junu smo imali osam destinacija, u julu ćemo imati 23 destinacije, a vjerujem da ćemo u avgustu imati znatno veći saobraćaj – rekao je Orlandić.

Smatra kako bi najveći teret u ovom vremenu trebalo da ponese nacionalni avioprevoznik.

– Montenegroerlajnz sigurno i stabilno podiže letove i već pokriva određene destinacije. Moramo biti svjesni da smo i mi i oni dosta ugroženi i da država mora da pomogne nacionalnog avioprevoznika. Bez njega nema dalje stabilizacije situacije – vjeruje Orlandić.

Saopštio je kako su imali intenzivne kontakte sa svim aviokompanijama, koje su potvrdile zainteresovanost da obnove saobraćaj prema Crnoj Gori.

– Ali imamo tu situaciju oko otvaranja granica. Režimi na granicama su specifični i to je dodatni problem – kazao je Orlandić.

On je rekao da su svi dolazni letovi praktično puni, te da su juče imali blizu 1.500 putnika. To je, kaže Orlandić, dobar pokazatelj u odnosu na prethodni period.

Podsjeća da su uspjeli da otvore dvije nove linije – prema Dablinu, ali i za Luksemburg koja startuje 19. jula.

– U avgustu se nadamo da ćemo imati tri nove linije. Vjerujem da Crna Gora pokazuje da je sigurna i bezbjedna destinacija za sve koji dolaze. Očekujem u drugoj polovini jula značajno veći broj letova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ako se ova situacija održi pod kontrolom, a vjerujem da hoće – rekao je Orlandić.