kancelarija, office

Devet miliona eura za poslovne prostore za tri Vladina organa

Podijeli

Uprava za imovinu izdvojiće devet miliona eura za kupovinu poslovnog prostora u Podgorici za potrebe Uprave za statistiku-Monstat, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore.

To je navedeno u tenderu koji je raspisan krajem juna ove godine, a u kom se ističe da je potrebno u što kraćem roku, odnosno najkasnije do kraja godine, riješiti pitanje smještaja za potrebe ovih organa i prilagoditi objekat njihovim potrebama.

Površina potrebnog poslovnog prostora treba da iznosi od 5.600 do 6.000 metara kvadratnih, uključujući i zemljište ispod objekta.

– Predmetnu nabavku treba pribaviti u što kraćem roku s obzirom da naručilac nije postavio zahtjeve koji bi učesnicima iziskivali dodatno vrijeme za pripremu dokumetacije ili pribavljanje posebnih informacija vezanih za postupak. Rok za podnošenje ponuda u otvorenom postupku javne nabavke određen je u kraćem trajanju, ali ne kraćem od 22 dana od dana objavljivanja tenderske dokumentacije na portalu javnih nabavki – stoji u javnoj nabavci, prenosi Pobjeda.

Ponude se predaju radnim danima od sedam do 10 sati, zaključno sa 20. julom do 9.30 sati. Javno otvaranje ponuda, kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača sa priloženim potpisanim punomoćjem, biće održano istog dana u 10 sati, u prostorijama Uprave za imovinu.

– Ponuda važi 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda. Ponuđač je dužan da dostavi bezuslovnu i na prvi poziv naplativu garanciju ponude u iznosu od dva odsto procijenjene vrijednosti javne nabavke, kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude i nula dana nakon isteka važenja ponude – navedeno je u dokumentaciji.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donijeta u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Rok plaćanja

Kako je objašnjeno, novac za ovu namjenu je obezbijeđen u budžetu Uprave za imovinu i predviđena Planom javnih nabavki od 31. januara, a ove godine za tu namjenu biće izdvojena trećina predviđenih sredstava.

– Rok plaćanja je na tri jednake godišnje rate, od čega prva uplata mora biti izvršena u roku do 30 dana od potpisivanja ugovora i preuzimanja poslovnog prostora, po ispostavljenoj fakturi sa pozivom na broj ugovora po kojem se plaćanje vrši. Druga rata se isplaćuje 2021, a treća 2022. godine – navedeno je u javnoj nabavci.