Osam miliona eura uloženo u Kraljičinu plažu

Podijeli

U izgradnju hotela „Kraljičina plaža“, Miločer, Budva, po mješovitom modelu poslovanja investitor je uložio ukupno 7.980.359 eura – navedeno je u informaciji o prvom izvještaju o nalazima činjeničnog stanja koju je pripremilo društvo za reviziju „Crowe MNE“.

Radi se o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa kategorije 5 zvjezdica u Miločeru sa 126 smještajnih jedinice, predračunske vrijednosti 73 miliona eura, a namjera investitora je da u okviru hotela sa mješovitim modelom poslovanja otvori novih 229 radnih mjesta, piše Pobjeda.

Kontrolor je u Izvještaju konstatovao da je društvo „Adrijatik propertis“ Budva u svrhu realizacije projekta, u izvještajnom periodu utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 3.973.978 eura na ime izvođenja pripremnih radova (zemljanih, betonskih, armirano-betonskih, instalacije i drugih radova), kao i radova na izgradnji objekta i uređenja terena, te drugih pratećih aktivnosti u ovoj fazi izvođenja radova.

– Dodatno, u Izvještaju je konstatovano da je investitor prije izvještajnog perioda u projekat uložio 4.006.381 euro, što u ukupnom predstavlja ulaganje u projekat od 7.980.359 eura – konstatuje se u izvještaju.

Ministarstvo je izvršilo i redovnu inspekcijsku kontrolu prijave građenja i „konstatovalo da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, čime je ispunjen uslov za izvođenje radova propisan članom 91 Zakona o planiranju prostora“.