NTO planira da uloži pola miliona eura u digitalni marketing

Podijeli

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će do iduće sezone uložiti pola miliona eura u digitalni marketing kako bi privukla goste iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Srbije, Slovenije, Albanije i BiH.

Ove aktivnosti sprovodiće se u skladu sa kampanjom NTO-a „U društvu prirode“ preko zakupa prostora na većim internet portalima i sajtovima, pretraživačima, promocijama na društvenim mrežama, kao i angažovanjem influensera iz ovih zemalja, piše Pobjeda.

– Prethodni period je donio sa sobom dvije kontradiktorne posljedice: želju za slobodom i mirom ponovo, ali i povećani oprez i strah od društvenih kontakata. Osnovna ideja marketing kampanje “U društvu prirode” je da se ove dvije potrebe “pomire” na način što će se poslati poruke da je Crna Gora sigurna destinacija koju karakterišu netaknuta priroda i raznovrsnost, kao i mjesto na kojem svi mogu ponovo iskusiti slobodu u društvu prirode i bližnjih. Imajući sve ovo u vidu, sasvim je sigurno da će period pred nama donijeti jedno drugačije iskustvo odmora – navodi se u dokumentaciji.

Ciljne grupe ove kampanje biće porodice, avanturisti, ljubitelji prirode i oni koji uživaju u autentičnosti lokalnih kultura i hrane, kao i elitni gosti, koji, kako navode iz NTO, žele da uživaju u skladu sa svojim standardima i osjete gostoljubivost i sjaj luksuza uvezanog sa prirodom.

Zainteresovani ponuđači moraju dostaviti pojedinačne prijedloge za svako tržište sa planovima aktivnosti i načinom nastupa, ali i voditi računa o mogućnostima putovanja iz tih zemalja imajući u vidu situaciju sa koronavirusom. Tako bi kampanju o Crnoj Gori trebalo da bude prisutna na Trip advisoru, Lonli planetu, Inspiroku, Lastminut, Gugl, Jutjubu, Fejsbuku, Instagramu, kao i na najposjećenijim regionalnim portalima.

Tenderom je predviđeno da promotivne aktivnosti kroz on line kanale i globalne turističke platforme traju devet mjeseci od momenta potpisivanja ugovora, a kompanije koje se bave ovim poslom ponude mogu slati do 13. avgusta. Kriterijumi za najpovoljniju ponudu su i kvalitet i najniža cijena, a onaj koji bude izabran dužan je da prije zaključivanja ugovora pribavi garanciju za dobro izvršenje ugovora u iznosu od pet odsto vrijednosti ugovora .