Obilježen početak radova na baznoj stanici ski centra Žarski

Podijeli

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković juče je svečano obilježio početak radova na baznoj stanici budućeg Ski centra Žarski – jednog od skijališta budućeg Zimskog turističkog kompleksa Bjelasica – i obišao više gradilišta u gradu nakon čega je ocijenio da ni pandemija koronavirusa nije mogla zaustaviti razvoj i investicije u ovom gradu.

„Obišao sam sva aktuelna gradilišta. Mogu konstatovati da se u Mojkovcu radi punom parom, da nezapamćena globalna zdravstvena i ekonomska kriza nije zaustavila investicije u Mojkovcu i nije zaustavila razvoj Mojkovca. Želim da kažem građanima Mojkovca da trenutno u kapitalnu i komunalnu infrastrukturu trošimo 60 miliona eura. Najvažniji projekat je naravno skijalište Žarski gdje smo ozvaničili radove na baznoj stanici, na reprezentativnom objektu koji će dočekivati turiste iz cijelog svijeta“, kazao je Marković.

“U baznom naselju je predviđeno oko 7.000 kreveta u 14 hotela i u apratmanima, od čega je u samom centru naselja planirano 3.629 kreveta. Prema planu Ski centrar Žarski trebalo bi da osplužuje oko 8000 skijaša. Proces valorizacije ovog prostora počeo je 2014. godine. U projekat Žarski je do sada uloženo 6.282.964 eura (99,6% u mandatu ove Vlade) od čega u ovoj godini 2.254.693 eura. Ukupno je ugovoreno 17,5 miliona eura investicija i radova na ovom Ski centru. Za Ski centar Žarski planirana je žičara šestosjeda za koju je već potpisan ugovor u vrijednosti 8.990.700 eura. Potpisan je i ugovor po principu „projektuj i izgradi” za izgradnju oko 9,5 km ski staza vrijednosti 1.899.700 eura”, saopšteno je iz Vlade