Jahorina piše rekorde: Najuspješnija ljetnja sezona ikad

Podijeli

Olimpijska planina Jahorina ovo ljeto jedna je od najposjećenijih i najpoželjnijih turističkih destinacija za brojne goste iz Bosne i Hercegovine i Srbije, navode iz Olimpijskog centra Jahorina.

To potvrđuju službeni podaci o broju noćenja ostvarenih u julu i avgustu, ali i rezervacije za narednih desetak dana.

O popularnosti planine, dodaju, svjedoče i užurbani radovi na izgradnji novih objekata za smještaj turista.

Naglašavaju da su takve brojke veliki uspjeh i motivacija za budućnost Jahorine, nakon što su u martu, aprilu i maju zabilježeni katastrofalni rezultati usljed situacije izazvane koronavirusom i nemogućnosti kretanja, rada hotela i drugih objekata.

Do srijede je ostvareno više od 21.000 ljetnih vožnji na OC Jahorina i zabilježen je porast od gotovo 240 posto u odnosu na prethodnu godinu u istom razdoblju, kada je ostvareno 6.200 ljetnjih vožnji. Prethodni vikend je bio najposjećeniji ove sezone, kada je zabilježeno gotovo 1.700 ljetnjih vožnji. Promet je takođe uvećan za više od 260 posto u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima. Prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u istoriji, navodi Sanja Ćeremidžić iz OC Jahorina.

Smatra da su novi sadržaji i bogatija ljetnja ponuda pravi potez, posebno u uslovima kada su putovanja ograničena i kada svi pronalaze utočište u prirodi i planini.