Beograd prodaje dio Beograđanke

Podijeli

Grad Beograd ponudio je danas ponovo na prodaju dio Palate “Beograd”(Beograđanke), ovoga puta po početnoj cijeni od 16,5 miliona eura.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi, navedeno je na sajtu gradske uprave Beograda, prenosi BIZLife.

Depozit za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosi 1,6 miliona eura.

Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adapteciji i rekonstrukciji objekta u vrijednosti koja ne smije biti niža od osam miliona eura.

Kupac se mora obavezati i da neće promjeniti namjenu zgrade, imajući u vidu da Palata ”Beograd” uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine.

Prethodno je gradska uprava Beograda ponudila na prodaju dio „Beograđanke“, 15. jula, po početnoj cijeni od 20,6 miliona eura, ali je javno nadmetanje 31. jula otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.