Još jednu stepenicu bliže ka Crnoj Gori: Dionica Preljine-Požega biće gotova do kraja 2021

Podijeli

Dionica auto-puta od Preljine do Požege biće završena do kraja sledeće godine, potvrdila je danas Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle sastanka Radne grupe koja prati realizaciju ove zahtjevne investicije koji je održala u Pakovraću kod Čačka.

Mihajlovićeva je izjavila da je riječ o jednom od najvažnijih projekata na teritoriji Srbije, prenosi Tanjug.

„Sigurna sam da će sve biti izvedeno u kvalitetu koji mora da bude najbolji. Da ne govorim o značaju ovog projekta za povezivanje Srbije sa regionom, za Čačak koji postaje centar Srbije, s obzirom na auto-puteve koji prolaze kroz ovaj grad. Takođe, krajem sledeće godine spojićemo Kruševac sa Pojatama. Važno je da građani Srbije, ali i Čačka i Moravičkog okruga znaju da se ovdje radi 24 sata i da će u decembru sledeće godine dionica Preljina – Požega biti gotova”, rekla je ona.

Direktor izvođača kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen zahvalio je ministarki što su svi važni akteri na ovom projektu danas učestvovali u rješavanju otvorenih pitanja.

„Vjerujem da ćemo projekat završiti na vrijeme i da će građani Čačka i Srbije uspješno koristiti auto-put koji će značiti nove investicije i kvalitetniji život”, rekao je on.

Investitor ovog projekta su Putevi Srbije, a direktor Zoran Drobnjak danas je podsjetio koliko je dionica Preljine – Požega teška i zahtjeva ozbiljnu tehnologiju.

„Veliki je broj tunela i mostova. Završetkom ove dionice izbjegavamo što se bezbjednosti tiče Ovčarko-Kablarsku klisuru, a na Zlatibor će se stizati pola sata ranije”, rekao je Drobnjak.