Japanski Toyo i zvanično vlasnik zemljišta u Inđiji: Investiraće preko 360 miliona eura

Podijeli

Japanska kompanija za proizvodnju pneumatika Toyo tires zvanično je postala vlasnik 63 hektara zemljišta u sjeveroistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, poznatijoj kao Lokacija 15.

– To je rezultat trogodišnjih pregovora ove kompanije sa Vladom Srbije, Razvojnom agencijom Srbije i Opštinom Inđija, a manifestovano putem potpisivanja ugovora 16. septembra o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije – navedeno je na sajtu Opštine Inđija.

Ovim je i zvanično potvrđen dolazak jednog od najvećih svjetskih proizvođača pneumatika za motorna vozila u Inđiju, gdje će u narednom periodu izgraditi fabričke hale površine 300.000 m2 u osnovi. U prvoj fazi biće zaposleno 523 radnika na neodređeno vrijeme, a ono što raduje jeste podatak da će prosječna plata zaposlenih biti veća u odnosu na republički prosjek, dodaje se.

Navedena investicija je projekat od značaja za Republiku Srbiju, a naročito za “privrednu sliku” opštine Inđija. Investitor će do kraja 2023. godine uložiti 364 mil EUR u pogone i opremu.