Vesić: “Beograd na vodi” je najveći građevinski projekat u Evropi

Podijeli

“Beograd na vodi” je najveći građevinski projekat u Evropi, kakav bi poželjela svaka evropska prestonica, i on je pokrenuo razvoj Beograda, rekao je danas zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata. Zato je „Beograd na vodi” najveće gradilište u Evropi – rekao je on.

On je dodao da će šoping mol, najveći na Balkanu, biti otvoren za oko mjesec dana, dok će Kula Beograd kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova, a buduća najviša zgrada na Balkanu u kojoj će biti Sent Ridžis hotel, biti završena na jesen sledeće godine, saopštio je Beoinfo.

– U oktobru ove godine počinje rekonstrukcija hotela Bristol. U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. Godine – najavio je Vesić.

On je dodao da su na prostoru „Beograda na vodi” izgrađeni i javni prostori kao što su Sava promenada, rekonstruisana Hercegovačka ulica, izgrađen Bulevar Vudro Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova kao i centralni park površine 27 hiljada metara kvadratnih na kojima se nalaze dječija igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar.