Cijena vode u Podgorici umanjena za 10 odsto

Podijeli

Podgorički Vodovod i kanalizacija donio je privremenu odluku o umanjenju cijena usluga vodosnabdijevanja i odvođenja i prečišćavanja fekalnih voda za građane i privredne subjekte za 10 odsto.

“Privredno društvo Vodovod i kanalizacija DOO Podgorica donijelo je privremenu odluku o naplati usluga vodosnabdijevanja i odvođenja i prečišćavanja fekalnih voda, po kojoj će njihova cijena do kraja godine za građane i privredne subjekte biti umanjena za 10 odsto”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon što je cjenovnik preduzeća iz 2011. godine prestao da važi odlukom Ustavnog suda Crne Gore, a uzimajući u obzir ukupne uslove u kojima kao društvo i država funkcionišemo usljed epidemije koronavirusa, “Vodovod i kanalizacija” DOO je iskoristilo zakonsku mogućnost i utvrdilo nižu cijenu svojih usluga kao privremeno rješenje, prenosi RTCG.

“Podsjećamo da je postupak utvrđivanja cijene koji podruzumijeva angažovanost Regulatorne agencije za energetiku već započeo, ali saglasno zakonu, najkraće vrijeme za usvajanje cjenovnika jeste početak 2021. godine kada će na nivou Glavnog grada biti donešena odluka kojom će se definisati cijena vode. Privredno društvo ‘Vodovod i kanalizacija’ DOO Podgorica će i u narednom periodu, uz podršku Glavnog grada, nastaviti započete i pokrenuti nove investicije koje se odnose na širenje i osavremenjavanje vodovodne i kanalizacione mreže u svim djelovima grada, kao i na podizanje nivoa usluga koje pruža građanima Podgorice”, navode iz Glavnog grada.