Nova cijena za Sava centar tokom ove nedelje, moguće spuštanje cijene 20 odsto

Podijeli

Tokom ove nedelje biće donijeta odluka da li će se, posle neuspješne prodaje Sava centra, iskoristiti zakonsko pravo i cijena spuštiti za dodatnih 20 odsto, izjavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za TV Prva rekao da Sava centar pravi gubitke i da su u 2019. i 2020. godini gubici iznosili 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 miliona eura.

“Od 2010. godine do danas grad Beograd je pokrivao oko 22 miliona eura gubitaka ovog preduzeća. Ako tome dodamo da Sava centar gradu ne plaća porez na imovinu, dug iznosi oko 7,7 miliona eura”, rekao je Vesić i objasnio da je za rekonstrukciju potrebno najmanje 50 miliona eura.

Prema njegovim riječima, za prodaju Sava centra potrebno je ispuniti dva uslova – prvi je da na mjestu Sava centra nije moguće graditi drugi objekat, osim što je moguće renovirati postojeći, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a drugi da se uloži najmanje 50 miliona eura, prenosi BIZLife.

Vesić je objasnio da ako se opet niko ne javi nema mogućnost da se dalje spušta cijena, već se vraćamo na prvu početnu cijenu i čekamo neka bolja vremena.