Za projekte NVO 3,7 miliona eura

Podijeli

Za nacionalne projekte nevladinih organizacija u 2019. godini izdvojeno je 3.705.589,78 eura, pokazao je Izvještaj o finansiranju projekata i programa NVO, koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici.

Od tog iznosa 2.763.045,38 eura je izdvojeno za oblast od javnog interesa i 942.544,40 eura za oblast zaštite osoba sa invaliditetom.

Vlada je preporučila ministarstvima i drugim organima državne uprave koji nijesu donijeli odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2020, da ih objave u što kraćem roku, prenosi Pobjeda.

– Ministarstva i drugi organi državne uprave su zaduženi da javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija objave na svojim internet stranicama i portalu e-Uprave do 1.marta, u godini za koju se vrši raspodjela sredstava i da, u cilju efikasnije saradnje sa nevladinim organizacijama, odluke o raspodjeli sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija donose u roku od 90 dana od dana objave javnog konkursa – navedeno je u saopštenju Vlade.