Kasni Jadransko-jonski autoput: Albanci produžili rok

Podijeli

Albanija je za mjesec dana produžila rok za podnošenje ponuda na tenderu za izgradnju dionice Jadransko-jonskog auto-puta dugačkog 115 kilometara.

Rok za izgradnju dionice auto-puta od Albanije, sjevernog grada Milot do jugozapadnog grada Fjer, produžen je do 28. oktobra, sa 28. septembra zbog krize izazvane pandemijom kovida 19, saopštilo je ministarstvo prošle nedjelje.

Ministarstvo je navelo da je odlučilo da produži rok nakon procjene izuzetno teške situacije, stvorene ne samo u Albaniji već i širom svijeta zbog koronavirusa koja je direktno uticala na aktivnost komercijalnih subjekata, prenosi B92.

Procijenjeni trošak projekta je oko 1,2 milijarde evra (1,4 milijarde dolara), objavilo je ministarstvo u objavi tendera objavljenog u julu.

Ugovor predviđa izgradnju, održavanje i prenos segmenta puta Milot – Thumana – Kashar – Luzi Vogel – Fjer prema 35-godišnjem sporazumu o javno-privatnom partnerstvu (JPP).

Jadransko-jonski auto-put, poznat i kao Plavi koridor, prostiraće se duž cijele istočne obale Jadranskog i Jonskog mora.