Tap To Phone: Nova Visa-ina aplikacija za beskontaktno plaćanje

Podijeli

Kompanija Visa od danas je uvela Tap To Phone uslugu na više od 15 novih tržišta, što će pomoći milionima prodavaca da brzo i jednostavno primjene beskontaktna plaćanja i na taj način potrošačima olakšaju proces kupovine.

Tap to Phone tehnologija pretvara Android pametne telefone i tablete nove generacije, u beskontaktne prodajne terminale i predstavlja priliku za 180 mikro i malih preduzeća širom svijeta da pristupe digitalnoj ekonomiji, spriječe gubitke u prodaji i poboljšaju tokove novca. Čak dvije milijarde Android uređaja širom svijeta mogli bi se transformisati u uređaje pomoću kojih mogu da se primaju plaćanja, prenosi BIZvisLife.

Uostalom, svijet se usled pandemije koronavirusa okreće digitalnim rješenjima, i sve više se uvode jednostavne mobilne aplikacije koje donose sigurnost, brzinu i jednostavnost. Taj trend nailazi na izuzetan odziv. O tome govori podatak da je tokom prošle godine broj prodavaca koji koriste Tap to Phone porastao za čak 200 odsto, i sada je u funkciji u brojnim zemljama širom Evrope, Bliskog Istoka, Afrike, Azije, Pacifika i Južne Amerike.

“Prije samo pet godina, Visa je omogućila bilo kojem IoT ili mobilnom uređaju da vrši plaćanja, a danas većini tih istih uređaja omogućavamo da prihvate i Visa Tap to Phone uslugu. Širom svijeta milijarde telefona mogu da koriste ovu tehnologiju, a prilike koje dolaze sa njihovim izborom za prihvatanje plaćanja su ogromne“, rekla je Meri Kaj Bouman, globalna direktorka rješenja za kupce i prodavce kompanije Visa.

Tap to Phone tehnologija ima brojne prednosti – preduzeća koja pružaju usluge ne moraju da posjeduju poseban POS uređaj, a transakcije se obavljaju brzo i bez dodira, te se smanjuju redovi na kasi i eliminiše upotreba gotovine, što je posebno važno za poštovanje mjera fizičkog distanciranja.

Tap to Phone: Kako funkcioniše?

Prodavci preuzimaju aplikaciju, koju podržava njihov prihvatilac, a nakon registracije i izbora banke koja učestvuje, prodavci mogu da počnu da prihvataju beskontaktno plaćanje za samo nekoliko minuta. Tap to Phone nadovezuje se na sigurnost transakcije EMV čipa, u kojoj svaka transakcija sadrži dinamički kriptogram koji se ne može ponovo koristiti. Da biste saznali više o tome kako Tap to Phone funkcioniše, video demonstracija je dostupna na sledećem linku.